torstai 29. elokuuta 2013

Salpalinja-museo

Käytiin miehekkeen (sainpas sen houkuteltua mukaan) kanssa Miehikkälän Salpalinja-museossa tiistaina. Halusin sinne käymään, koska itse museo kiinnosti miuta ja halusin ostaa Salpapolun retkeilykartan sieltä. Meillä on kaverin kanssa suunitelmissa mennä vaeltamaan sitä jossain vaiheessa.

Museo oli kyllä mielenkiintonen ja siellä oli ihan kivasti nähtävää, mm. bunkkereita (tai siis teräsbetonikorsuja) oli useempia. Lippuja ostettaessa sai alueesta kartan jonka mukaan oli helppo kuljeskella alueella. Ulkoalueelle olis lähteny tasatunnein myös opastettu kierros, mutta myö mentiin omia aikojamme. Joku kerta meen tuonne ehkä uudestaan jonkun muun, kuin tuon miehekkeen kanssa. Sitten saan käydä myös sisällä olevassa näyttelyssä ja kiertää vaikka oppaan kanssa ja muutenkaan kukaan ei oo kokoajan hoputtamassa ;)
Napsin kuvia kännykän kameralla ja ajattelin laittaa niitä tänne. Osa kuvista on tärähtäneitä, sitä ei huomannu kännykän näytöltä ollenkaan vaan vasta koneella huomasin :(

Kuvia on sitten paljon!Pallokorsun valumuotti. Alueella oli myös yks pallokorsu, mutta en saanu siitä kuvaa sisältä. Se oli tarkotettu 8 hengelle nukkumista varten. Siellä oli vaan päällekkäin kaks makuulaveria ja kamina.Voin sanoo, että aika tiivis tunnelma on sellasessa ollu :)Tykkipesäke. Tuo tykki oli hauska, sitä sai ja pysty veivailemaan tuolta bunkkerin sisältä eri suuntiin ja tähtäilemään sillä. Miulla oli kuva myös sisältä ite tykistä, mut se oli tosi tärähtäny :/


Noi rappuset oli aika jyrkät. Voin vaan kuvitella millasta olis juosta niitä kauheella kiireellä ylös, huh :)


Vessa! :D


Tää bunkkeri oli tarkoitettu 40 hengelle nukkumista varten.


Ilmastointilaite.
Konekivääri. Tätäkin pystyi kääntelemään :)


20 hengelle nukkumiseen tarkoitettu bunkkeri. Tää oli tosi pienen olonen. Varsinkin, kun miettii, että noiden laverien lisäks on väkisin pitäny olla lisää sänkyjä. Kuva on siis melkein ovelta otettu.


Maisemaa ilmavalvonta tornistaTuonne bunkkeriin oli pääsy kielletty, koska siellä oli vettä lattialla ja avonaisia kaivoja.

Oli kyllä mielenkiintonen reissu, mutta oli myös melko hurja, kun ajatteli mitä varten bunkkerit on rakennettu ja tykit/konekivääri sinne laitettu. Kyllä se saa toivomaan, että Suomessa ei tarvis enään koskaan sotia.

P.S. Jalat niin kipeet, että ei melkeen kävelemään pääse. Auts :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti